Immopoint uw vastgoedmakelaar met kantoren te Schilde en Wuustwezel
login

login


Een nieuw account maken
Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten

Blog

Heet-van-de-naald vastgoednieuws, een boeiend artikel over één van onze (nieuwbouw)projecten of een kijkje in ons bedrijf? Lees verder!

Ga terug
Van welke veilige belegging kan gezegd én bewezen worden dat de waarde elk jaar stijgt?

Van welke veilige belegging kan gezegd én bewezen worden dat de waarde elk jaar stijgt?

Zichtrekeningen en spaarboekjes zijn veilig, maar ze brengen geen intrest meer op. Meer nog, de waarde verdampt door de inflatie.

Een investering in Belgisch vastgoed is ook een veilige belegging, waar de waarde wél elk jaar van stijgt. Dat wordt eens te meer bewezen door de evolutie van de vastgoedprijzen tijdens het eerste semester van 2016. Deze cijfers worden gepubliceerd door de Algemene Directie Statistiek van de FOD Economie. Ze geven aan dat de vastgoedprijzen in nagenoeg elke regio en voor elk type vastgoed, (beperkt) gestegen zijn.

Bekijken we de detailcijfers van het Vlaams Gewest, dan merken we een prijsstijging voor woonhuizen met 2,9%. Voor villa’s, bungalows en landhuizen bedraagt de stijging 0,2%. Bij appartementen zien we een daling van 0,5%.

Daaruit kunnen we volgende conclusies trekken. Ten eerste: de prijzen (en dus waarde) van woonhuizen stijgen gestaag. Ten tweede: de gemiddelde prijzen van villa’s stonden even onder druk maar kennen vanaf nu terug een (lichte) stijging. Tenslotte: de daling van de prijzen van appartementen wordt beïnvloed door de kustgemeenten.

Voor de volledigheid vermelden we dat de overheidsdienst de verkoopprijzen voor het eerste semester van 2016 vergeleek met die van het eerste semester van 2015. En dat in deze vergelijking enkel de verkopen opgenomen zijn onderworpen aan registratierechten. Nieuwbouw en de verkoop van gronden vallen dus buiten deze cijfers.

Wie zich wil verdiepen in de resultaten per provincie of gemeente, kan terecht op: http://statbel.fgov.be/nl/statistieken/cijfers/economie/bouw_industrie/vastgoed/

Bent u op zoek naar een veilige én rendabele investering? Immo Point, uw vastgoedmakelaar voor de omgeving van Antwerpen, staat klaar voor al uw vastgoedvragen.Om deze functie te gebruiken dient u ingelogd te zijn.

Login
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken. Lees meerVerder gaan