fbpixel

BLOG

De makelaar gaat digitaal, de mening van de Immo Point makelaars

In Angelsaksische landen veroveren de onlinevastgoedmakelaars de woningmarkten. Moeten Belgische makelaars zich zorgen maken?

Bron : Trends 06/03/19

svg icon arrow left Lees meer

image
image

Service:

Niet alleen de vastgoedbranche verandert door de digitale, virtuele, online revolutie, maar vooral de instelling van klanten wijzigt hierdoor enorm. Via computers, smartphones en tablets zijn steeds meer producten en diensten slechts ‘a mouse-click away’. Deze digitale ervaring creëert een verwachtingspatroon. Kortom, openingstijden aanpassen, de functie van een kantoor wijzigen, interne taken en werkprocessen wijzigen, … en steeds  bereikbaar blijven en reageren op reacties en vragen blijft een dagelijkse uitdaging.
Alhoewel service een containerbegrip is en dit snel in de mond genomen wordt, zien wij vandaag kennis (en ons steeds bijscholen ervan) en bereikbaarheid als één van die aspecten die wij in onze service catalogeren. We zullen meer en meer in de toekomst naar de positie van betrouwbaaradviseur evolueren waar de werkelijke toegevoegde waarde geen top down benadering is maar een persoonlijk antwoord op een persoonlijke behoefte. Maatwerk voor elk dossier en voor elke verkoper en koper.

image

Conclusie :

Aangezien tevredenheid de resultante is van resultaat én verwachting, zullen makelaars zelf het initiatief moeten nemen om kraakhelder te vertellen wat hun rol is in respectievelijk een aankoop, verkoop, (ver)huurtransactie, advies of welke activiteit dan ook. Transparant zijn betekent duidelijk zijn over de geleverde dienst en de daarbij horende vergoeding.

In de nabije toekomst zal er van de makelaar steeds meer verwacht gaan worden; dat zij bijvoorbeeld over duurzame materialen en energiebesparing kunnen meedenken en adviseren, dat zij integriteit en transparantie nastreven alsook volledig ‘mee’ zijn met de laatste en nieuwste technologische ontwikkelingen. Het belang van hun ‘online reputatie’ zal alleen maar toenemen. Alleen vastgoedmakelaars die zich kunnen aanpassen aan nieuwe trends en tendensen en zich hiermee weten te verbinden, zullen hoogstwaarschijnlijk in de toekomst succesvol blijven en overleven.

Happy to connect, share and help !

Het Immo Point Network Team.

svg icon arrow left
svg icon arrow down Deel dit bericht
svg icon arrow left 0verzicht svg icon arrow left Vorige bericht

Lees ook volgende artikelsimage

BLOG

Wat is een hypotheek en hoe lang blijft deze staan op je huis?


Datum: 30-08-2023

svg icon plus
image

BLOG

Evolutie op de vastgoedmarkt 2023


Datum: 28-06-2023

svg icon plus
image

BLOG

Het conformiteitsattest onder de loep


Datum: 31-05-2023

svg icon plus
image
image