fbpixel

Onze Regio's

Welkom in: Kasterlee

Tussen kabouters en pompoenen

Welkom in Kasterlee, centraal gelegen in de Antwerpse Kempen, dichtbij de grote invalswegen (E34 - E313) en makkelijk te bereiken vanuit Geel, Herentals en Turnhout.

De deelgemeenten Lichtaart en Tielen behoren eveneens tot het grondgebied van de gemeente Kasterlee.

Uw pand in Kasterlee laten schatten?

 

Kasterlee
svg icon arrow left 0verzicht Volgende regiosvg icon arrow left svg icon arrow left Vorige regio

Kasterlee is opgedeeld in drie verschillende natuurlijke structuren. In het noorden vormen de valleien van de Aa, de Rode Loop en de Kaliebeek een natuurlijke grens met de omliggende gemeenten en in het uiterste zuiden domineert de Vallei van de Kleine Nete het landschap. Precies daartussen bevindt zich de Kempense Heuvelrug, een langgerekte duinenrug die bijna de ganse Antwerpse Noorderkempen doorkruist.

De berg Hoge Mouw, die het domein zijn naam gaf, maakt deel uit van de voormelde  Kempense Heuvelrug. Hier prijkt het kunstwerk “A giant sculpture” van Gijs Van Vaerenbergh. Dit is een monumentaal hoofd dat lijkt op te rijzen uit het zand. Onder de noemer “Slapende Reus” wordt er gewerkt aan de toekomst van dit gebied, zo wordt dit unieke landschap en erfgoed bewaard en wordt het tevens gepromoot bij jong en oud. Wie van Kasterlee naar Geel (Ten Aard) rijdt komt voorbij ‘Keeses Molen’, de in 2020 gerestaureerde maalvaardige molen, welke is erkend en beschermd als cultuurhistorisch monument. 

 

Culinair

Op culinair vlak heeft Kasterlee en omgeving ook beslist het één en ander te bieden: van een gezellige bistro tot een voortreffelijk restaurant, keuze in overvloed.

Groen & ontspanning

In deze groene gemeente is het aangenaam en ontspannen vertoeven. Het landschap met uitgestrekte velden en de Kempense bossen bieden ideale mogelijkheden tot ontspanning: het maken van lange wandel- en fietstochten, minigolfen op de mooi aangelegde terreinen, buiten spelen op de Kabouterberg, padellen of tennissen, een kano-of kajakvaart op de Kleine Nete, een rit te paard op de rustieke ruiterpaden, bewegwijzerde mountainbikeroutes of cyclocrossparcours en voor de liefhebbers zélfs een attractiepark, kortom: voor ieder wat wils.

Onderwijs

Tenslotte biedt Kasterlee ook qua onderwijs alle opties: er zijn zowel kleuter- en basisscholen als secundaire scholen gevestigd én de Campus Thomas Moore hogeschool in Geel is makkelijk bereikbaar.

Dienst Toerisme

Voor alle toeristische informatie kan u zich wenden tot de toeristische dienst (www.visitkasterlee.be).

Bekijk panden in deze regio

image
image