fbpixel

Onze Regio's

Welkom in: Mol

In het hart van de Kempen

Mol is gelegen in het noordoosten van de provincie Antwerpen, in de Antwerpse Kempen, nét op de overgang tussen de Noorderkempen en de Zuiderkempen. 

Mol bestaat uit 12 gehuchten (Achterbos, Centrum, Donk, Ezaart, Ginderbuiten, Gompel, Heidehuizen, Millegem, Postel, Rauw, Sluis en Wezel) en is na de stad Antwerpen de grootste gemeente van gans de provincie.

Uw pand in Mol laten schatten?

 

Mol
svg icon arrow left 0verzicht Volgende regiosvg icon arrow left svg icon arrow left Vorige regio

Mol is van oudsher gekend voor het zilverzand dat er wordt gewonnen als grondstof voor de glasfabricage. Door de zandontginningen ontstonden overal in de buurt waterkraters, later bekend geworden als ‘de Molse Meren’, één van de toeristische hotspots in de Kempen. Deze meren zijn ideaal voor een dagje uit aan de rand van het water op het domein van het Zilvermeer of voor een hapje en drankje aan de jachthaven ‘Port Aventura’.

In Postel is de Norbertijnenabdij gevestigd met een eigen kaasproductie sinds 1947. Deze kaas, evenals het abdijbrood en het abdijbier is te verkrijgen in het pittoreske winkeltje aan de ingang.
Het Jakob Smitsmuseum bevindt zich in de deelgemeente Sluis. Deze kunstenaar was deel van de ‘Molse School’.
Voor een openluchtkruisweg, beter gekend als ‘de 15 Kapellekens’ moet men dan weer in Achterbos zijn. Dit is de ideale stop tijdens een fietstocht door de streek.

Markten en evenementen

Op dinsdag voormiddag kan je in het centrum van Mol op het Rondplein de wekelijkse markt bezoeken. Elke zondag voormiddag kan je op dezelfde plaats terecht voor de ‘konijnenmarkt’ met pluimvee, vogels, knaagdieren, vissen, en alle bijhorende benodigdheden.

Kunst & cultuur

Jaarlijks (en reeds sedert 1885) passeert in september de lichtstoet door de Molse straten. Tevens wordt er elke zomer de kunsthappening ‘Mon Mol Martre’ georganiseerd, waarbij allerlei kunstenaars hun werk ‘live’ brengen. Voor verdere kunst en cultuur gerelateerde events kan men terecht in het gemeentelijk, cultureel en administratief centrum ’t Getouw.

Dienst Toerisme

Voor alle toeristische informatie kan u zich wenden tot de toeristische dienst (https://toerisme.gemeentemol.be/).

Bekijk panden in deze regio

image
image