fbpixel

Onze Regio's

Welkom in: Schoten

De groene gemeente Schoten, gelegen op slechts 10 km van het centrum van de stad Antwerpen, heeft zich door de jaren heen ontpopt tot een populaire gemeente voor jong en oud. Dit is geen toeval, Schoten heeft immers een aantal opmerkelijke troeven:


Uw pand in Schoten laten schatten?

Schoten
svg icon arrow left 0verzicht Volgende regiosvg icon arrow left svg icon arrow left Vorige regio

Met haar fantastische ligging in de eerste groene rand rond Antwerpen, genieten de inwoners van Schoten enerzijds van de rust en de natuur.  Anderzijds kunnen ze rekenen op een vlotte verbinding naar de stad Antwerpen en haar haven.

Een mooi ontwikkelde dorpskern met appartementen en woningen vloeit netjes over in bosrijke gebieden met villa’s en landhuizen.  Schoten biedt voor ieder wat wils.

Gaan shoppen in één van de kwaliteitszaken en boetieks, iets gaan eten in één van de vele gezellige restaurants en brasseries in en rond het centrum, gaan wandelen in één van de sfeervolle parken, gaan sporten in één van de vele sportclubs,… In Schoten geniet U van een all-in belevenis.

Park Vordenstein, een ware oase van rust en stilte, is dé eyecatcher van Schoten. Het park werd recent bekroond tot één van de 10 populairste parken ter wereld!

Het Kasteel van Schoten, vermoedelijk ontstaan in de eerste helft van de 16de eeuw, tevens gelegen in een park en bestaande uit een vijver, graspleinen, een dierenweide, sportvelden en een speeltuin zijn ook zeker een bezoekje waard. Op het terras van de naastgelegen Riddershoeve kan men nadien genieten van een drankje en hapje.

Voor een culinair diner kan men terecht bij restaurant Gustatif, gevestigd in het prachtige gerenoveerde ‘Villa Ullens’. Mag het net iets minder zijn, dan is café ‘Den Trol’ aangewezen met zijn beruchte spaghetti. 

Markten en evenementen

Iedere zaterdagochtend vindt ter hoogte van de Rodeborgstraat en de Gelmelenstraat de wekelijkse markt plaats. Een jaarlijkse avondmarkt wordt elke zomer georganiseerd ter hoogte van de Kasteeldreef. Eind oktober vindt de Halloweenmarkt plaats op het Marktplein en in de Paalstraat.

Hello!Schoten

Het folklore werelddansfestival ‘Hello!Schoten’ strijkt elk jaar neer in het gemeentelijk park van Schoten, evenals Park Happening, een evenement voor jong en oud.

Bekijk panden in deze regio

image
image