fbpixel

Goedkoop energie besparen

Goedkoop energie besparen

Goedkoop energie besparen

Als je je energiefactuur wilt verlagen, denken we vaak aan grote investeringen zoals zonnepanelen of isolatie. Maar je kan ook goedkoop energie besparen, zonder dat je daarvoor eerst geld hoeft uit te geven. Het zijn alle kleine energievretertjes opgeteld die uiteindelijk een groot deel van je factuur bepalen. 

Berg opladers op en vervang oude lampen

Kijk eens naar alle elektrische apparaten in huis. Laat geen opladers meer in het stopcontact zitten wanneer je ze niet gebruikt. Ook toestellen – zoals je tv – die op stand-by modus staan, verbruiken nog steeds energie, meer dan je denkt. Uitschakelen is de boodschap. Daarnaast is het een goed idee om kritisch te kijken naar de verlichting in huis. Vervang oude gloeilampen door led-lampen. Deze zijn iets duurder in aankoop, maar gaan veel langer mee én verbruiken veel minder energie. Vergeet ook niet om de lichten uit te doen wanneer je een kamer verlaat.

WIL JE GRAAG MEER TIPS?

5 min langer genieten

Een andere manier om energie te besparen is door bewuster om te gaan met je waterverbruik. Neem bijvoorbeeld kortere douches en draai de kraan dicht wanneer je je tanden poetst. Hierdoor verbruik je minder water, maar ook minder energie om het water te verwarmen. En onthoud: 5 minuten korter douchen, is 5 minuten langer slapen, of 5 minuten genieten van je koffie in de ochtend!

PRO tips

  • Wist je dat je apparaten die veel warmte produceren, zoals de oven en de droogkast beter niet gebruikt op de warmste uren van de dag? De warmte die ze afgeven draagt bij tot het op peil houden van de temperatuur in huis. 

  • Gebruik je droogkast enkel voor grotere stuks, zoals beddengoed en hang de andere was op een droogrek. Een beetje meer werk, maar je bespaart er een hoop mee en ook je kleding blijft er langer mooi door.

Ben je na het lezen van deze tips klaar voor het grotere werk? Wil je je woning energiezuinig maken voor verkoop of verhuur? Een Immo Point kantoor uit jouw regio helpt je graag op weg.

Blijf op de hoogte

Als je je energiefactuur wilt verlagen, denken we vaak aan grote investeringen zoals zonnepanelen of isolatie. Maar je kan ook goedkoop energie besparen, zonder dat je daarvoor eerst geld hoeft uit te geven.

Om deze functie te gebruiken dient u ingelogd te zijn.

Login / maak een account aan