fbpixel

Hoe bepaal je de juiste vraagprijs voor een woning?

22-02-2024
Hoe bepaal je de juiste vraagprijs voor een woning?

Hoe bepaal je de juiste vraagprijs voor een woning?

Je hebt de knoop doorgehakt: je gaat je woning verkopen. Dit is een grote stap waar heel wat bij komt kijken. Zo moet je onder andere de vraagprijs van de woning vaststellen. Gelukkig kun je met de juiste strategieën en de hulp van onze ervaren vastgoedadviseurs een correcte prijs vastleggen.

Stap voor stap de vraagprijs van je woning bepalen

Er zijn enkele belangrijke elementen die je in het achterhoofd moet houden als je de correcte vraagprijs van je woning wilt bepalen. Deze prijs moet aantrekkelijk zijn voor potentiële kopers, maar moet ook recht doen aan de waarde van je pand. Volg onderstaande stappen die je op weg helpen met het bepalen van de vraagprijs:

Ken de lokale markt

Zorg ervoor dat je de lokale vastgoedmarkt begrijpt en dat je een goed beeld krijgt van de huidige marktwaarden. Je Immo Point vastgoedadviseur geeft je hierover met veel plezier alle informatie.

De vastgoedmarkt heeft bovendien een invloed op het verschil tussen vraagprijzen en verkoopprijzen. Let op: deze zijn niet hetzelfde! Ook op dit vlak kun je rekenen op een ervaren Immo Point vastgoedadviseur om je hierover te adviseren.

Breng de unieke eigenschappen van de woning in kaart

Er zijn tal van factoren die de passende vraagprijs van een pand mee bepalen, zoals:

DE LOCATIE

De locatie beïnvloedt niet alleen de vraagprijs vanwege de nabijheid van voorzieningen zoals scholen, winkels en openbaar vervoer. Of je stedelijk of landelijk gaat wonen, heeft ook invloed op de prijs. Daarnaast kunnen een veilige en aantrekkelijke woonomgeving of een locatie in een snel ontwikkelende regio de waarde van een woning aanzienlijk verhogen.

HET EIGENDOM

De marktwaarde van een eigendom wordt mee beïnvloed door het type eigendom, de grootte en de oppervlakte van het pand. Gaat het om een rijhuis, een halfopen bebouwing, een alleenstaande woning of appartement? Dit speelt allemaal een cruciale rol.

DE AFWERKINGSGRAAD

Ook de kwaliteit van de afwerking is een belangrijke factor:

  • Is het pand energiezuinig?
  • Is er asbest aanwezig of niet?
  • Wat is de algemene staat van onderhoud?
  • Zijn er hoogwaardige materialen gebruikt?
  • Is er sprake van geavanceerde apparatuur?
  • Zijn er renovaties of verbeteringen uitgevoerd?

MEER WETEN? KLOP AAN BIJ ONZE VASTGOEDADVISEURS

Uiteraard zijn er nog meer zaken die meespelen bij het bepalen van de vraagprijs van je woning. Voor meer informatie doe je het best een beroep op onze ervaren vastgoedadviseurs. Zij beschikken over de juiste marktkennis en helpen je een correcte en realistische prijs vast te stellen.

Wees flexibel tijdens onderhandelingen

De vraagprijs van je woning is vaak een startpunt voor onderhandelingen. Wees hierop voorbereid en stel je flexibel op als potentiële kopers willen onderhandelen over de prijs. Het uiteindelijke doel is dat zowel jij als de koper tevreden zijn.

Immo Point bepaalt de correcte vraagprijs van je woning

Laat een gratis schatting uitvoeren door Immo Point zodat je de juiste marktwaarde van je vastgoed kent. Dit is de eerste stap naar een snelle verkoop. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken. Wij staan voor je klaar!

Blijf op de hoogte

Om deze functie te gebruiken dient u ingelogd te zijn.

Login / maak een account aan