fbpixel
Nieuwbouw of renovatie

BLOG

Is het interessant om vandaag vastgoed te kopen als eerste en enige eigendom met renovatiekosten of koop ik beter een nieuwbouw ?

Start van de campagne "reNUveer"!
7 april 2021

Nu is het moment om te renoveren, of beter reNUveren. De Vlaamse overheid maakt NU extra budget vrij.

Nieuws & Pers - Notaris.be

Bron : Notaris.be  
 

Datum: 10-05-2021

svg icon arrow left Lees meer

DE MENING VAN DE IMMO POINT MAKELAAR(S)

Algemeen:

Uiteraard juichen de Immo Point Makelaars initiatieven toe die duurzaamheid, ecologie, toegankelijkheid, meerwaarde voor de buurt, …. stimuleren. We merken enerzijds ondanks de stimuli toch wel wat terughoudendheid vast bij kandidaat kopers. Ook vinden we het verder een gemiste kans dat er onvoldoende vastgoed in aanmerking komt om van de premie(s) te genieten. Elke stap is er wel één vooruit en voor bepaalde type panden en type klanten is het een geschenk. We verklaren ons nader.   

Terughoudendheid bij verschillende kandidaat kopers :  

Het is het als kandidaat koper niet evident om naar een pand te gaan kijken voor een volledige renovatie. Het ontbreekt verschillende kandidaten om de mogelijkheden van het pand te doorgronden en zich een afgewerkt vastgoed voor te stellen. Gaat het hier over een ruwe diamant, een verborgen parel of een miskoop. Verder zien we dat omwille van budgettaire redenen, niet de aankoop zelf, maar de renovatiekosten en het overzicht hiervan vele als struikelblok zien om hiermee verder te gaan. TIP: Laat eventueel “renders” maken hoe het er zou kunnen uitzien en vraag een renovatiedossier aan bij de Immo Point Makelaar. Wij beschikken over een getailleerd rapport waar onafhankelijke bedrijven de renovatiekost in kaart brengen en zich engageren om dit ook voor de vooraf opgegeven prijs uit te voeren. Verder kan een spreiding van het budget in de tijd u toch die droomwoning bezorgen. U hoeft niet meteen alles direct uit te voeren.    

Aanbod in de regio : 

In vele regio’s vindt men niet altijd een aanbod van nieuwbouw. Renovatie is dan in vele gevallen de enige oplossing indien men de regio niet wenst te verlaten. Stel de vraag aan de Immo Point Makelaar die met zijn uitgebreide lokale kennis de huidige en toekomstige projecten in kaart kan brengen zodat u de afweging kan maken … wachten op een nieuwbouwproject of het renovatievastgoed aankopen. 

Nieuwbouw versus meer ruimte: 

Vandaag is er een tendens, door de stijgende grondprijzen en materiaalprijzen, dat ontwikkelaars kleiner bouwen. Indien je op zoek bent naar vierkante meters, privacy, grotere grond, … dan zal u keuze automatisch naar bestaande (renovatie)panden verschuiven. Dit is een andere insteek maar kan uw zoekopdracht vergemakkelijken indien u twijfelt.  

Elk ouder pand in aanmerking voor een premie : 

Informeer u goed op voorhand ! Niet elk pand dat ouder is komt in aanmerking voor de renovatiepremie(s) of voor het volledige pakket. Hier vinden de Immo Point Makelaars dat de overheid een gemiste kans laat liggen om toch een deel van de markt van de huidige woningen hiervan uit te sluiten. In sommige gevallen is het zelfs beter om het pand af te breken en een nieuwbouw te zetten dan te renoveren. 

Conclusie :

Goed voorbereid begonnen is half gewonnen. Wees er van bewust dat het nieuwe initiatief van de overheid beperkt is in tijd en niet alle vastgoed hiervoor in aanmerking komt. Vraag advies aan je lokale makelaar die met kennis van zaken handelt en de vastgoedevolutie, wetgeving en premie initiatieven op de voet volgt. 

Happy to connect, share and help !

Het Immo Point Network Team.

Wie is het Immo Point Network Team:
Immo Point is sinds 1996 actief en heeft een netwerk van 20 kantoren in de provincie Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Wij bemiddelen bij verkoop en verhuur van residentieel en commercieel vastgoed en nieuwbouwprojecten. Wij geloven in de kracht van een netwerk, delen van kennis, professionalisme, schaalbare investeringen, samenwerken, de juiste spirit én een sterk merk als antwoord op de uitdagingen van morgen. In 2020 realiseerde wij 1420 vastgoedtransacties

De inhoud van dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door een interne bevraging en input van 14 Immo Point kantoren en hun zaakvoerders:  Immo Point Vastgoed Schilde – Immo Point Vastgoed Mortsel - Immo Point Vandaele – Immo Point Lahuis – Immo Point Topo – Immo Point DCS Sint-Niklaas – Immo Point DCS Sint Sinaai – Immo Point Noordrand – Immo Point Vleugels – Immo Point Verhoeven Meer – Immo Point Verhoeven Merksplas – Immo Point Hannes – Immo Point Kempen Kasterlee – Immo Point Kempen Westerlo 

Contact en reacties:
network@immopoint.be 

svg icon arrow down Deel dit bericht
svg icon arrow left 0verzicht Volgend bericht svg icon arrow right svg icon arrow left Vorige bericht

Lees ook volgende artikelsimage

BLOG

Wat is een hypotheek en hoe lang blijft deze staan op je huis?


Datum: 30-08-2023

svg icon plus
image

BLOG

Evolutie op de vastgoedmarkt 2023


Datum: 28-06-2023

svg icon plus
image

BLOG

Het conformiteitsattest onder de loep


Datum: 31-05-2023

svg icon plus
image
image